• groepsfoto4
  • s
20 december 2014

Kerstconcert
  Kerstconcert Lambertus kerk

Ons 2 jaarlijks terugkerend concert met mannenkoor Lambardi is altijd een hoogtepunt van de optredens die de Rimboband geeft.
Dit jaar was het nog specialer als vorige jaren, namelijk de laatste keer dat sopraan Petra Raimond een groot optreden geeft.
En voor de leden is dat wel even slikken. Tijdens het optreden en ook tijdens de repetitie werd Petra zoals altijd op handen gedragen door de leden.  Het was weer een stampvolle Lambertuskerk. Het publiek genoot met volle teugen van het samenspel tussen Petra Raimond, mannenkoor Lambardi en de Rimboband.
Ik probeerde het wel maar ik moest mijn haren wel plat houden van de warmte die werd gegeven door de muzikale gasten.
Petra, heel hartelijk bedankt voor jouw inzet van afgelopen jaren. Voor deze uitvoering gaf de burgemeester van Helmond acte de pressante.
Mevrouw Elly Blanksman- van den Heuvel had zelfs speciaal voor onze leden haar ambtsketen omgedaan. En ze genoot, dat liet ziet ook zien in de glundering van haar gezicht. Samen met haar moeder deelde ze mede ontzettend genoten te hebben van het concert

Op naar volgend jaar.

     
13 december 2014

 Kerstconcert Mechelen
  Kerstconcert Mechelen

Onder politie begeleiding werden zaterdag 13 december een vrachtauto en drie bussen met overwegend Helmonders de binnenstad van Mechelen ingeloodst. Een Koninklijke ontvangst zogezegd voor de leden van de Rimboband. De kathedraal zat tjokvol. Er moesten van alle kanten stoelen en banken worden aangesleept.
Nadat de technische dienst de vrachtwagen van de firma Harpie BV (bedankt)  had uitgeladen kon de opbouw beginnen. Na het testen of alles goed was ingericht kon het concert beginnen.
Als presentatrice Connie Neefs de naam van de band in de mond neemt, klinkt er vanaf het podium spontaan een luid gejuich en applaus. Eindelijk gaat het gebeuren.
Ook werden wij bijgestaan door Marijke de Witte (soliste) die bij veel toehoorders kippenvel bezorgde.
Alle kerstliederen passeerden de revue, alleen of samen met Lambardi en Marijke.
Wat ’n feest! De kathedraal trilde op zijn voegen als ruim 700 mensen applaudisseerden.
Na het optreden hadden we nog een gezamenlijke diner in de stad Mechelen, waar  we van het mannenkoor Lambardi nog een aubade kregen in verband met ons 35-jarig jubileum.

Daarna weer gezellig naar huis met de bussen van Bergerhof.

25 oktober 2014


25 oktober 2014 40 jarig jubileum kapel de Durbloazers  1 

  25 oktober 2014  40 jarig jubileum kapel de Durbloazers

Onze vrienden van kapel de Durbloazers vierden hun 40 jarig jubileum in wijkhuis De Fonkel in Helmond.
Het werd een geweldig feest met een aantal bevriende kapellen en carnavalsverenigingen.
De Rimboband werd verrast met een cheque van € 1250,00. Mogelijk gemaakt door de vrienden van wijkvereniging Binnenstad/ De Fonkel en de Durbloazers!”
Onze grote dank hiervoor!
Rijtven 10 juli 2014

Rijtven 10 juli 2014 klein


  Optreden 10 juli op ’t Rijtven te Deurne

Op een zwoele zomeravond speelden we op ’t Rijtven te Deurne, zo zou het verhaal kunnen beginnen. Het was warm en op de achtergrond hoorden we het gerommel van de donder al. Maar Herm-Jan hield de buienradar in de gaten en volgens hem konden we het optreden (traditioneel) buiten door laten gaan.


Samen met de blaaskapel de Durbloazers klonk het weer als vanouds.
De ORO had in verband met ons 35-jarig bestaan een ijscokar geregeld en konden de bewoners, bezoekers en de leden van de Rimboband een lekker ijsje halen.


Het publiek moest op het laatst toch voor een dreigende onweersbui verhuizen naar de Biekorf zaal waar ze een kopje koffie met een plak cake werden aangeboden.

De Technische dienst deed er alles aan om de instrumenten veilig en droog binnen te krijgen.(Pfff)
De vrijwilligers konden na het optreden nog even nakeuvelen over het afgelopen seizoen. Met een hapje en een drankje sloten zij dit af. 

Carat 6 juli 2014
 
f


  Optreden zondag 6 juli Royal Phileutonia Proms op het Caratpaviljoen te Helmond

Het was spannend wat zou het weer zou doen. De laatste 2 jaar kwam de regen met bakken uit de hemel. Dan kun je publiek vergeten.
Maar de goden waren met ons, de zon scheen en de show kon beginnen.


Voor veel leden was het spannend want we traden voor het eerst op in ons nieuwe Rimboband tenue. Iedereen liep trots naar het podium waar we om half een starten met het optreden. De troubadour Tonny Wijnands sprak de nummers aan elkaar en maakte er en leuke show van.


Samen met de Rimboband zongen  Jette en Miriamenkele liedjes. Tonny Wijnands zong samen met Rimboband lid Geert-Jan “Het dorp” van Wim Sonneveld. Het was de primeur.
Perfect Geert-Jan,  je moet het maar doen voor een groot publiek.
Het was of het zo moest zijn maar we waren nog niet in de tent om ons weer om te kleden en het ging regenen.


Voor de TD (bedankt) was nog een taak om alles weer veilig in te pakken en te laten vervoeren door  Harpie BV te Aerle Rixtel die de vrachtauto gratis ter beschikking stelt. En natuurlijk voor alle vrijwilligers die dit optreden weer mogelijk hebben gemaakt. Bedankt namens de leden.
30 Juni 2014

Dorien

  In Memoriam Dorien Kusters
 
Dorien, werd 7 jaar geleden muzikaal begeleidster bij de Rimboband.
 
De Rimboband was niet onbekend voor Dorien. Haar broertje Laurens was al jaren lid bij de band. De Rimboband was blij met de aanmelding, muzikale ondersteuning voor onze leden, we wisten dat Dorien ook de nodige muzikale kennis bezat.
 
 
Lees meer knop 


 7 april 2014

 mg 3837

   Jaarvergadering Rabo HelmondTheater  Speelhuis 7 april 2014 te Helmond

Vanuit de Rabobank Helmond was het verzoek gekomen om hun jaarlijkse ledenvergadering op te luisteren met onze band.
Dit naar aanleiding van de verkiezing van “Helmonder van het jaar” en het winnen van de publieks- en juryprijs.
Heel bijzonder was het ook om nu in het nieuwe Speelhuis te mogen spelen voor een bijna volle zaal.
Omdat het een mini concert moest worden hebben we gekozen voor 3 klassieke en 3 moderne nummers.
Thomas stal de show met de regenpijp tijdens The Lion sleeps tonight  en Jette zong zoals gewoonlijk prachtig het Belle Nuit van Offenbach.
Het was kort, maar vooral krachtig en we hebben toch weer de sfeer van het theater mogen proeven.
Extra dank aan de Technische Dienst die toch zeker 7 uur tijd vrij hebben gemaakt voor een kort optreden.
 22 maart 2014

img 3773 mini

  Popcon Beek en Donk

Zaterdag 22 maart was weer het traditionele popcon concert met deelname van De fanfare van O&U, de Leonardus drumband de dansgroep van Eefje en natuurlijk de Rimboband.
De voorzitter van de Lions feliciteerde de Rimboband met een mooie bos bloemen voor het behalen van de titel Helmonder van het jaar. Ook de Leonardus drumband feliciteerde ons en hadden voor ons een mooi beeld gemaakt. Hierop volgde een lang zullen ze leven en kon het concert beginnen.
De Leonardus drumband opende de middag, daarna O&U en toen mochten wij eindelijk laten horen wat we allemaal kunnen.

Lees meer knop

 

23 februari 2014

  mg 3720

  Optreden Concert Carnavalesque van de Keiebijters met het Helmonds Muziek Corps (HMC)

Zondag 23 februari stond ons weer een uitdaging te wachten n.l. het Concert Carnavalesque in Helmond samen het Helmonds Muziekcorps. Ruim 350 bezoekers kregen een wervelende show.
Er werd gestart met het “scooterlied” geschreven door Jeroen Aarts (lid van de Rimboband) waarna de Rimboband en het Helmondse Muziek Corps afwisselend hun muziek ten gehore brachten. Rob Scheepers (een welbekende tonprater) van onze regio kletste alles aan elkaar tot een geweldig feest. Het thema was een reis door Europa.


Lees meer knop

6 januari 2014

d

  Helmonder van het jaar en publieksprijs en juryprijs voor de Rimboband

Maandag 6 januari was het zover, de verkiezing van “ d’n hellemonder van het jaar 2013”.  Uit alle inzendingen waren drie kanshebbers genomineerd: Super Sociaal,

Lees meer knop